Ajankohtaista

Suomalaisille oma yrttilikööri

Lähes kaikissa Euroopan maissa on oma yrttilikööri, esimerkiksi saksalaisilla on Jägermeister ja unkarilaisilla Unicum. Suomelta on puuttunut sellainen yrttilikööri, jossa maistuu ja kuvastuu Suomi.

Nyt tilanne korjaantuu, sillä Pramia tuo markkinoille Metsänhenki-yrttiliköörin. Metsänhenki on valmistettu aidosta suomalaisesta männyn- ja kuusenkerkästä sekä katajasta, lisäksi tuotteella on luomustatus.

– Tuotekehitys on ollut todella pitkä ja vaativa. Halusimme yrttilikööriimme suomalaisten havupuiden maun ja tuoksun. Siinä vierähti jopa viisi vuotta, että tuotteen maku saatiin halutunlaiseksi, Pramian yrittäjä Marko Mäkinenkertoo.

32-prosenttista Metsänhenki-yrttilikööriä voi nauttia sellaisenaan snapsina tai pakastettuna, jolloin erityisesti kuusenkerkän maku korostuu. Tuote on pakattu 0,5 litran muovipulloon, joten ei tarvitse pelätä, että pullo rikkoutuisi pakastimessa.

– Metsänhengen tuotekehityksessä suurin haaste oli löytää tasapaino eri yrttien sekä männyn-, kuusenkerkän ja katajan välillä, tuotekehityspäällikkö Raisa Siltala sanoo.

Pramian Metsänhenki-luomuyrttilikööriä voi tiedustella Alkon myymälöistä 24.7. alkaen.