BOOLIVINKIT

LÖYDÄ SISÄINEN BAARIMESTARISI

Katso myös boolivideot  ›

Suunnittele Boolikoneella makusi ja juhlasi mukainen juoma, hanki ainekset, varasta ammattilaisen vinkit ja nauti onnistumisesta. Kohota malja sisäiselle baarimestarillesi, vieraillesi ja hyvälle illalle!

MUISTA NÄMÄ:
RIITTÄVÄSTI JÄITÄ

Kylmä booli maistuu paremmalle – varaa siis jäitä paljon! Hyvä kikka on jäädyttää vettä maitotölkissä, iso kimpale jäädyttää tehokkaasti ja pitkään. Jääkimpaleen voit valmistaa myös mehusta! Jos tarvitset jäämurskaa, laita jääpaloja pussiin, kääri sen ympärille pyyhe ja murskaa vaikkapa kaulimella.

MARJAISIA JA HEDELMÄISIÄ MAKUJA

Pakastemarjoilla saat drinkkeihin väriä ja vaihtelua. Laita lasiin marjoja ja murskaa niistä mehua astian pohjalle. Lisää jäät ja alkoholi ja jatka juoma valitsemallasi lantringilla. Koristeena käytettävät pakastemarjat myös viilentävät juomaa ja tuovat lisämakua. Myös hedelmäsoseet ovat maistuva lisä juomasekoituksiin. Käytä kuitenkin 100 % hedelmäsoseita, sillä esimerkiksi vauvanruokasoseet eivät sekoitu hyvin. Boolien makeutta on helppo säädellä lisäämällä joukkoon hunajaa tai sokeria.

FROZEN-DRINKIT

Haluatko tehdä frozen-juomia? Laita ne tehosekoittimeen murskattua jäätä, sillä kokonaiset jääpalat rikkovat helposti terän. Lisää marjoja tai hedelmiä sekä alkoholi ja hiilihapoton juoma. Lisämakeutta saat sokerilla, hunajalla, hilloilla, soseilla ja mehutiivisteillä.

VILVOITTAVA PIRTELÖ

Laita tehosekoittimeen jäätelöä sekä hieman maitoa tai kermaa. Halutessasi voit laittaa sekaan myös pikkuisen jäämurskaa. Lisää Pramian likööriä, sekoita ja nauti!

SOKERILIEMI

Sokerilientä käytetään boolien ja drinkkien makeuttamiseen. Voit valmistaa sokerilientä helposti sekoittamalla yhtä paljon sokeria ja vettä ja keittämällä seosta hiljalleen muutaman minuutin. Anna sokeriliemen jäähtyä ennen käyttämistä.

BOOLI SINUN MAKUUSI

Booliohjeitamme voit muokata omaan makuusi sopivaksi. Jos kaipaat lisää makeutta, lisää sokerilientä, hunajaa tai muuta makeuttajaa. Jos booli on liian väkevää sinun makuusi, lisää pidentäjäksi hiilihapotettua vettä tai boolin makumaailmaan sopivaa limsaa.

Vinkit antoi baarimestari Kim-Peter Hyöty