VASTUULLISUUS

 Vastuullisuus on yritystoimintamme kehittämisen keskeisin arvo. Tuotteidemme valmistustapa on koko maailman mittakaavassa täysin ainulaatuinen, ja meidät on valittu maailman ekologisimmaksi alkoholiyritykseksi.

Pramian muovipullo
on ekoteko

Pramian muovipullot on valmistettu omalla tuulivoimalla ja 100 % kierrätysmuovipulloista. Kuljetuksen hiilijalanjälki on 70 % lasipulloa pienempi. Muovipullo on kevyt ja kestävä.

Vastuullinen viinatehtaamme
on alkoholialan edelläkävijä.

Meille vastuullisuus ei ole pelkkiä sanoja, vaan konkreettisia ja jokapäiväisiä tekoja.
TOIMIMME OMALLA TUULIVOIMALLA

Olemme rakentaneet oman tuulivoimalan, jonka nimellisteho on 750 kWh. Käytämme tuulisähköä tuotantoon, lämmitykseen ja pullojen valmistukseen. Meillä on myös sisäinen sähköverkko. Emme ole saaneet investointitukia tai syöttötariffia, joten toimintamme on täysin omavaraista.

SÄÄSTÄMME ENERGIAA

Vaikka tuotamme omaa sähköä, haluamme myös säästää sitä. Käytämme tehtaan sisä- ja ulkotiloissa ainoastaan LED-valaistusta. Paineilmasta otamme hukkalämmön talteen käyttöveden lämmitykseen. Yrityksemme auto on sähköhybridi Volvo V60.

TUOTANTOMME ON HIILIPÄÄSTÖTÖNTÄ

Olemme Suomen ensimmäinen täysin hiilipäästötön tuotantolaitos. Tuotamme tuulisähköä enemmän kuin tehtaamme kuluttaa. Siirrämme ylijäämäsähkön tytäryhtiöllemme Pramia Plasticille Toholammille.

PAKKAUSJÄTTEEMME ON MINIMOITU

Ryhmäpakkaamme pullot muoviseen kierrätyskalvoon, joka painaa ainoastaan 10 g. Emme käytä painavia ja tilaa vieviä pahvilaatikoita.

PULLOJEMME KULJETUKSET ON MINIMOITU

Tehtaalle tulevia pulloaihioita mahtuu yhteen rekkaan kymmenen kertaa ja kauppaan ajettavia täysiä muovipulloja taas tuplasti enemmän kuin lasipulloja.

PULLOILLAMME ON MINIMAALISET YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET

Pramian muovipullon vaikutus vesistön rehevöitymiseen ja ilmaston happamoitumiseen on vain kymmenesosa lasipulloon verrattuna. (MAMK)

VALMISTETTAMME PULLOMME KOTIMAISESTA KIERRÄTYSMUOVISTA

Olemme ainut kierrätysmuovipulloja käyttävä juomatehdas. Pullojemme raaka-aineen tuottaa tytäryhtiömme Pramia Plastic.
Alumiinitölkkejä ei sen sijaan jatkojalosta Suomessa kukaan, vaan ne viedään aina ulkomaille.

PULLOMME, JUOMAMME JA SÄHKÖMME ON VALMISTETTU SUOMALAISELLA TYÖLLÄ

Valmistamme kaikki tuotteemme Etelä-Pohjanmaalla, Kurikan Ilvesjoella. Maksamme kaikki veromme Suomeen.

MEILLÄ ON OMA LABORATORIO

Teemme kaiken tuotekehitystyön itse, sillä hallitsemme juomakategoriat ja tunnemme suomalaisten maun. Meillä on lähes 30 vuoden kokemus eri juomatyyppien valmistamisesta.

MEIDÄT ON PALKITTU MERKITTÄVILLÄ KANSAINVÄLISILLÄ TUNNUSTUKSILLA

Vuonna 2012 meidät palkittiin maailman ekologisimpana alkoholiyrityksenä sekä parhaasta luomuvodkan lanseerauksesta Amerikan markkinoille. Samana vuonna luomuvodkamme Gaía voitti Cannesin sokkomakutestissä hopeaa.

OLEMME KIERTOTALOUDEN EDELLÄKÄVIJÖITÄ

Olemme mukana koko muovipullon arvoketjussa. Tytäryhtiömme valmistaa kierrätyspulloista elintarvikekontaktikelpoista muovia, jota puhallamme pulloiksi ja täytämme juomillamme. Pullojen päädyttyä takaisin kierrätykseen aloitamme ketjun alusta ja säästämme kallisarvoisia luonnonvarojamme. Tähän ei kukaan muu alkoholin valmistaja pysty.

PRAMIA OY

Vastuullista viinanvalmistusta vuodesta 1990.

Lue Pramian vauhdikas tarina ›