Ajankohtaista

Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto 2022 Pramia Plastic Oy:lle

Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon perusteluissaan palkintoraati painotti seuraavia seikkoja: Pramia Plastic Oy, Toholampi

Palkintoraati totesi yksimielisesti, että yritys panostaa jatkuvaan kehitykseen ja yrityksellä on hyvät kasvunäkymät. Pramia Plasticin muovitehdas on myös kiertotalouden edelläkävijä sekä hyvä työllistäjä alueella. Yritystoiminta on lisäksi kannattavaa ja yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät.

Pramia Plastic Oy käsittelee vuorokaudessa rekallisen, eli miljoona Suomesta kerättyä pantillista kierrätyspulloa, Pohjoismaiden moderneimmalla linjastolla. Tuotannosta syntyy elintarvikekelpoista muovia, joka pystytään hyödyntämään sataprosenttisesti jatkojalostuksessa eikä siitä jää kaatopaikkajätettä. Osa tuotetusta muovista menee Pramia Oy:n viinapullojen valmistukseen, osa taas muun muoviteollisuuden käyttöön ja myös ulkomaille.

Yrityksen päätuotteina ovat kirkas elintarvikekontaktikelpoinen kierrätysmuovirae, värillinen pakkausvannenauha sekä korkkimurska. Yritys valmistaa kaikki tuotteet sataprosenttisesti kotimaisesta raaka-aineesta ja sataprosenttisesti kotimaisella työllä. Tehdastuotanto pyörii ympäri vuorokauden täysin kotimaisella tuulivoimalla. Yritys onkin onnistunut eri toimin, vähentämään energiankulutusta jopa 60% neljän viimeisen vuoden aikana.

Yrittäjä Marko Mäkinen osti Toholammilla vuoden konkurssissa olleen tehtaan laitteet vuonna 2012 ja toiminta jatkui samoissa tiloissa kuin aiempikin yritys oli.

Nykyään yrityksessä työskentelee 17 henkilöä ja yrityksen liikevaihdon arvioidaan olevan vuoden 2022 lopulla 7M€. Jopa 80% liikevaihdosta menee vientiin. Pramia Plastic Oy on osa Pramia Oy:tä. Yrityksessä on meneillään ja viimeistelyä vaille valmis sukupolvenvaihdos.